leghetuit.be

Onbekend is onbemind. Vandaar ook de vele vooroordelen die jongeren weerhouden om te solliciteren als ‘contact center agent’. Nochtans, zo leren de getuigenissen van de mensen die aan de telefoon zitten in zo’n contact center, is het een toffe, afwisselende bureaujob, vlakbij de deur en met bovendien heel wat doorgroeimogelijkheden.

Z-Staffing besliste daarom midden 2011 om, vanuit haar nichewerking 'call' te starten met een originele sensibiliserings-en opleidingscampagne. In samenwerking met de Provincie Limburg, de VDAB en 4 regionale contact centers (Callexcell, Offitel, Target Power en Carglass) werd de campagne 'Kun jij het goed uitleggen, maak er je JOB van!' gelanceerd.

Het werd een intensieve promotie- en informatiecampagne met vervolgens een 10-daagse opleiding om jongeren klaar te stomen voor een duurzame job in een callcenter. De korte trainingen die we aanbieden gaan over communicatie aan de telefoon, omgaan met klanten, verkoopstechnieken en serviceverlening. Op heel korte termijn leren de jongeren zo de kneepjes van het vak en kunnen ze zelf in de praktijk ervaren dat deze jobs echt wel de moeite waard zijn. Iets heel anders dus dan de talrijke vooroordelen die werkzoekenden vandaag nog teveel afschrikken om een job in een contact center te ambiëren. Hierdoor telt de VDAB jaarlijks zowat 1500 vacatures voor contact center agents. Het is een allesbehalve eentonige job, het is juist heel afwisselend, met veel sociaal contact en een goede verstandhouding met de collega’s, was de conclusie van de kandidaten die dankzij de succesvolle campagne aan de slag gingen.

Meer info is te vinden op www.leghetuit.be